Het Muziekhuis

Kapellestraat 39, 3421 CT. Oudewater | T +31 (0) 348 727045

Het Muziekhuis Oudewater is gevestigd in een monumentaal pand. Jong en oud komen hier samen om hun gezamenlijke passies te delen op het gebied van zang, dans, muziek en theater.

Het pand uit 1882 is ontworpen door M.C. van Wijngaarden uit Woerden en is gebouwd in een neorenaissancestijl. Kijk eens omhoog naar de details in de gevel. Van Wijngaarden ontwierp ook  de Oud-Katholieke kerk en de kosterswoning in de stad.  Je zou bijna vergeten dat het Muziekhuis vroeger een oud schoolgebouw was. Tot eind jaren 50 diende het als openbare lagere school voor jongens en meisjes en daarna werd het gebruikt als oefenruimte voor verenigingen.

Vanuit Stichting Muziekhuis wordt een compleet aanbod muziek, zang, dans en theater aangeboden. Er worden dagelijks cursussen en lessen gegeven door professionele docenten, maar er worden ook regelmatig jamsessies, optredens en voorstellingen gehouden.

Het Muziekhuis herbergt ook de kantoren van 123ZING, een digitale muziekmethode voor het basisonderwijs, en Studio Oudewater (professionele audio studio). Daarnaast verzorgt Studio Max Dance hier wekelijks enkele lessen (naast de lessen op haar eigen leslocatie).

Deel dit op