Parkeren en aanmeren

Parkeren is gratis. Het centrum is een blauwe zone. In blauwe zones staat aangegeven hoelang u mag parkeren. U herkent blauwe zones aan de blauwe strepen rond de parkeerplaatsen. Gebruik uw parkeerkaart!
Waterrecreanten kunnen hun boot aanleggen langs de kade van de Hollandsche IJssel of (klein bootje) in de grachten van het stadje.

Parkeren

In Oudewater wordt nog geen parkeergeld geheven. Parkeren is gratis en daarvoor volg je de P route, bv P1 is het parkeerterrein aan de Waardsedijk. Automobilisten dienen gebruik te maken van de blauwe parkeerschijf om aan te geven hoe lang ze willen parkeren (max. 2 uur). De blauwe strepen langs de trottoirs geven aan waar de blauwe parkeerschijf gebruikt moet worden.

  • Aan de Waardsedijk (naast de begraafplaats) is een groot parkeerterrein. Het centrum ligt op enkele minuten lopen! Hier zijn 3 laadpalen beschikbaar, evenals op het Gasplein en op de Lange Burchwal thv Het Rode Dorp.
  • Verder zijn er parkeermogelijkheden achter Partycentrum De Klepper in de Huijgensteeg (ook hier laadpunten) en bij het Plesmanplantsoen. Deze zijn aangegeven in de P route.

Aanmeren

Waterrecreanten kunnen hun boot aanleggen langs de kade van de Hollandsche IJssel of (klein bootje) in de grachten van het stadje. Er is is geen jachthaven in Oudewater. Langs de Noord IJsselkade zijn enkele electriciteits- en waterpunten geinstalleerd.

Toeristisch Informatiepunt Oudewater

Wil je weten wat er te zien, te doen en te beleven is in Oudewater? Wil je meer weten over fiets- en wandelroutes in de omgeving of over leuke arrangementen? Misschien Oudewater vanuit grote hoogte of via het water bewonderen? Loop dan gerust eens binnen. Breng een bezoek aan het Toeristisch Informatie Punt (TIP). De vrijwillige medewerkers adviseren u graag!