Voor Oudewaternaren

Ken je eigen stad

Als inwoner van Oudewater kun je natuurlijk alle leuke dingen doen die ons stadje biedt, zoals een Grachtenvaert en een bezoek aan Heksenwaag of Touwmuseum. Als je écht meer wilt weten over de geschiedenis van Oudewater kun je je aansluiten bij de Geschiedkundige Vereniging. Deze organiseert lezingen over Oudewaterse onderwerpen, bv. Oudewater in de Tweede Wereldoorlog of Het Rode Dorp.

Ken je trouwens het verhaal van het beeldje van Pater J. Janssens dat bij de Romeijnbrug staat? Het verhaal rondom dit beeldje speelde zich af tussen 1946 en 1957, toen een zakenman vanuit allerlei bestemmingen in de wereld een ansichtkaart stuurde naar de toenmalige burgemeester van Oudewater (zonder afzender).

Jarenlang heeft men zich in Oudewater afgevraagd van wie die ansichtkaarten kwamen. Er verschenen zelf artikelen in de Panorama (tijdschrift) en de Volkskrant. De burgemeester verscheen zelf in de show van Mies Bouwman! Een journalist heeft uiteindelijk het mysterie ontrafeld! Oudewaternaar Wout van Kouwen heeft erover geschreven in een van zijn boeken.

Iets voor jou?

Toeristisch Informatiepunt Oudewater

Wil je weten wat er te zien, te doen en te beleven is in Oudewater? Wil je meer weten over fiets- en wandelroutes in de omgeving of over leuke arrangementen? Misschien Oudewater vanuit grote hoogte of via het water bewonderen? Loop dan gerust eens binnen. Breng een bezoek aan het Toeristisch Informatie Punt (TIP). De vrijwillige medewerkers adviseren u graag!