Fietsen in Oudewater

Leeuweringerstraat 10, Oudewater Telefoon 0348 561628

Het Groene Hart laat zich graag ontdekken vanuit Oudewater. Hier zijn dan ook tal van prachtige fietsroutes. De routes zijn bewegwijzerd en onderweg zijn er legio mogelijkheden om even uit te rusten in de natuur of even op adem te komen op één van de terrasjes. Het Toeristisch Informatie Punt helpt graag met tips en kaarten van de wijde omgeving.

De Gouden Eeuw Driehoek fietsen is wel een heel bijzondere ontdekkingstocht

De fietsroute ‘De Gouden Eeuw Driehoek’ verbindt de plaatsen Oudewater, Schoonhoven en Gouda met elkaar. Elk gelegen op zo’n 14 kilometer van elkaar. Deze plaatsen liggen op een mooie fietsafstand van elkaar zodat in elke stad een leuke rustpauze in te lassen is en iedereen dus kan genieten van deze werkelijk prachtige plaatsen. Plaatsen waarin de Gouden Eeuw op allerlei plekken terug te vinden is. Schoonhoven bijvoorbeeld is bekend van de zilverindustrie met allerlei juweliers en ateliers en het Nederlands Zilvermuseum, Gouda is wereldwijd beroemd om de stroopwafels en de Goudse kaas en natuurlijk Museum Gouda, terwijl in Oudewater de Heksenwaag en het Touwmuseum niet te versmaden zijn. En er is nog veel meer te beleven in alle drie de steden. In de Gouden Eeuw belangrijk, maar nu niet minder bruisend. Daarom nodigt deze route uit om hem vaker te fietsen; een aanrader.

Fietsen in Oudewater langs de Hollandse IJssel

Vanuit Oudewater kan over de dijk, tussen het wuivende riet door, naar Montfoort worden gefietst. Dit rustieke IJsselstadje ligt parallel aan de Hollandse IJssel. Net buiten Montfoort, in Blokland, bevindt zich de landwinkel van fruitbedrijf van Lint waar -afhankelijk van het seizoen- zelf geteelde appelen, peren, bessen en kersen worden verkocht. Ook zelfgemaakte jams, chutneys, appelmoes en heerlijke stoofpeertjes behoren tot het assortiment. Neem plaats op het terras en geniet van een versgeperst sapje!

Vervolg de tocht richting Linschoten, een prachtig dorpje met een aantal uitstekende restaurants, waarvan “De Burgemeester” zelfs een Michelin-ster heeft. Sla na Linschoten weer af richting Oudewater om langs het prachtige Landgoed Linschoten met haar landerijen en bossen te fietsen. De Lange Linschoten, zoals het riviertje heet, behoort tot één van de mooiste riviertjes van Nederland. Met de knotwilgen langs het water en de pittoreske boerderijen is het niet verwonderlijk dat dit prachtige gebied in de jaren ’60 en ’70 werd gebruikt als decor voor de televisieserie Swiebertje.

En nog twee prachtige routes langs de Oude Hollandse Waterlinie

Het mooie, vlakke Hollandse landschap leent zich uitstekend voor fietstochten langs de schatten van de Oude Hollandse Waterlinie. Zowel de Prins Willem III fietsroute als de Prinsessen fietsroute doen Oudewater aan. Genoeg te fietsen dus en te genieten.

Fietsroute in het land van Swiebertje.
Fietsroute Woerden en omstreken, kijk eens op www.groenehart.nl

Fietsroute Twee Kastelentocht.

Wil je graag kaas, groente, fruit of vlees kopen onderweg, kijk dan eens op www.fietsenvoormijneten.nl/regio/lopikerwaard

Fietsen huren kan bij onderstaande adressen:

Bike Totaal Nieuwenhuizen

Utrechtsestraatweg 41
3421 GM Oudewater
+31 (0)348 501269
www.biketotaal-nieuwenhuizen.nl

Fietsreparatie en fietsverhuur Oudewater

Kerkwetering 12A
3421 TS Oudewater
tel:+31 (0) 348 748112
info@haaksman-services.nl
www.haaksman-services.nl

De Bruin 2wielers

De Groendijck 47
3466 NJ Waarder
+31 (0)348 501269

Looiman Fietsplus Fietsverhuur

Anna van Burenstraat 1
3411 AH Lopik
+31 (0)348 554677

Deel dit op

Zien & Doen in Oudewater en omgeving