Oud-Katholieke kerk

Tegenover de ijssalon en het opstappunt van de Grachtenvaert in de Leeuweringerstraat is de Oud-Katholieke kerk te vinden naast het kantoor van het Toeristisch Informatie Punt. Het is niet moeilijk om er langs te lopen zonder het door te hebben en daar is ook een reden voor.

Geschiedenis

Op de plek van de Oud-Katholieke kerk stond vroeger een schuilkerk van de katholieken. De huidige kerk en de daarnaast gelegen kosterswoning zijn in 1882 gebouwd. De kerk is gewijd aan Heilige Michaël en Johannes de Doper.

Niet alleen het gebouw zelf is bijzonder om te zien maar ook de kunstschatten zoals schilderijen, het altaar en een St. Michaëlsbeeld uit 1850 zijn mooie bezienswaardigheden. Het St. Michaëlsbeeld is door parochiaan Cor van den IJssel aangeschaft en aan de kerk geschonken.

Vandaag de dag

Gedurende het zomerseizoen is de Oud-Katholieke kerk op woensdagen opengesteld voor het publiek. Ook kan de kerk worden gebruikt voor trouwerijen, concerten enzovoort. Het is zeker aan te raden even naar binnen te lopen in deze prachtige kerk die zich midden in het zicht verborgen weet te houden. Meer informatie over de Oud-Katholieke kerk staat op de website.

Deel dit op

Zien & Doen in Oudewater en omgeving