Trouwen in Oudewater

Visbrug 1, Oudewater Telefoon +31 (0) 348 428911

Trouwinformatie van de gemeente Oudewater

Er zijn diverse locaties in Oudewater waar getrouwd kan worden: in het stadskantoor van Oudewater, het  stadhuis aan de Visbrug, in de Oud-Katholieke Kerk, in Museum de Heksenwaag, in ’t Hof van Hoenkoop of bij de Broedkorf.

Als de trouwplechtigheid plaatsvindt in het stadskantoor of stadhuis van Oudewater,  worden alleen de gemeentelijke leges betaald. Wordt er gekozen voor één van de andere trouwlocaties in Oudewater dan worden er naast de gemeentelijke leges extra kosten berekend voor het gebruik van deze locatie. Deze extra kosten worden betaald aan de eigenaar of exploitant van de desbetreffende locatie.

Stadhuis

Het huwelijk laten voltrekken op een pittoreske, mooie locatie? Het karakteristieke stadhuis van Oudewater is hier uitermate geschikt voor. Er zijn twee ruimtes beschikbaar om te trouwen of om het partnerschap te laten registreren, namelijk de trouwzaal of de raadzaal. Beide zalen zijn minder goed toegankelijk voor invaliden.

De trouwzaal

De trouwzaal biedt ruimte aan ongeveer 32 personen. Langs beide zijden van deze ruimte kan men plaatsnemen in de houten banken.
De trouwzaal is een intieme ruimte. Aan de wand hangt het bekende schilderij ‘De Oudewaterse Moord’ van Dirck Stoop over de belegering van Oudewater door de Spanjaarden in 1575.

De raadzaal

De raadzaal is beduidend groter. Met een groter gezelschap is dit een zeer zeker geschikt ruimte.

Oud-Katholieke Kerk

De Oud-Katholieke kerk is gebouwd in 1882. De kerk is gewijd aan Heilige Michael (patroonheilige van Oudewater) en Johannes de Doper. Er is ruimte voor maximaal 60 personen. Bij mooi weer is het ook mogelijk te trouwen in de achter de kerk gelegen parochietuin.

Meer informatie: tel. (0348) 741445 of via carla.hesling@gmail.com.
Adres: Leeuweringerstraat 12, Oudewater.

Museum de Heksenwaag

Wel of geen heks? In de 16e eeuw kreeg Oudewater van Karel V het speciale privilege om van hekserij beschuldigden, te wegen. Nooit is in De Heksenwaag iemand gewogen en te licht bevonden. Op de weegschaal uit 1482 is het nu mogelijk om te trouwen.

Meer informatie: tel. (0348) 563400, info@heksenwaag.nl of www.heksenwaag.nl.
Adres: Leeuweringerstraat 2, Oudewater.

‘t Hof van Hoenkoop

Een van de andere trouwlocaties in Oudewater is de monumentale boerderij ’t Hof van Hoenkoop, uit 1603. Deze is,  met behoud van het authentieke karakter, geheel gerenoveerd en heeft een unieke schouw, bedstede en oude nissen. Er is ruimte voor zowel kleine als grote groepen, met een maximum van 200 personen.

Meer informatie: tel. (0348) 561275 of www.hofvanhoenkoop.nl.
Adres: Hoenkoopse Buurtweg 27, Oudewater.

De Broedkorf

En dan nog één van de bijzondere trouwlocaties in Oudewater! Hoe romantisch! Bij Mandenmakerij De Broedkorf is de mogelijkheid om in de open lucht te trouwen. De zogenaamde griend naast het pand, omringd door wilgen, is een bijzondere plek om het huwelijk te laten voltrekken.

Meer informatie: tel. (0348) 562396 of www.broedkorf.nl.
Adres: Het Statenland 3, Oudewater

Bed & Breakfast De Ruige Weide

Trouwen in de polder. Bij Bed & Breakfast De Ruige Weide kunt u trouwen op een idyllisch plekje onder de fruitbomen met uitzicht op het prachtige polderlandschap van Oudewater. Komt u gerust eens langs om de sfeer te proeven

Meer informatie: Trouwen in de polder
En wat de betreft de Bed & Breakfast: De Ruige Weide
Adres: Ruige Weide 9, 3421 TH Oudewater, (06) 205 46 554

Deel dit op

Zien & Doen in Oudewater en omgeving