Stadswandelingen in Oudewater

Een stadswandeling in Oudewater langs een rijke collectie aan prachtige historische monumenten. Je kunt natuurlijk zelf door Oudewater slenteren óf een stadwandeling boeken en onder leiding van een ervaren gids op een boeiende manier kennismaken met de historie van de stad Oudewater. Een stadswandeling of groepsprogramma is te reserveren bij het Toeristisch Informatie Punt.
Naast de stadswandelingen zijn er ook de Gerard Davidroute, de historische-fotoroute, de geveltekenroute, de kunstwandeling, de torenbeklimming, de mozaïek-bankenroute en als laatste maar wel heel leuke wandeling/speurtocht voor het hele gezin waarin heksje Tippie een belangrijke rol speelt. Keuze genoeg!

 

Plattegrond stadswandeling in Oudewater

Klik hier om een plattegrond met index voor een stadswandeling in Oudewater te downloaden en zelf aan de wandel te gaan!

Stadswandeling in Oudewater en meer bekijken

Maak kennis met Oudewater door het maken van een stadswandeling onder leiding van een gids. De wandeling kan gecombineerd worden met een bezoek aan de Heksenwaag, Touwmuseum,  het Stadhuis of een beklimming van de toren van de Grote- of Sint Michaëlskerk. TIP biedt hiervoor prachtige arrangementen.

De Gerard David-route

Wandelend door de stad kan deze buitenexpositie over Gerard David bekeken worden. Een boekje met wandelroute, informatie over Gerard David en zijn schilderijen is verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatie Punt Oudewater (TIP).

En wie voor het wandelen eerst wat meer over Gerard David wil weten kan hier terecht: Buitenexpositie ‘Gerard David terug in zijn geboortestad’. Of kijk op de website van Stichting Gerard David.

Historisch fotoroute door Oudewater

Voor het jubileumjaar 2015 is een aantal historische foto’s uitvergroot en opgehangen in de stad op de plaats waar de oorspronkelijke foto gemaakt is. Ook is een aantal oude ansichtkaarten uit de twintiger en dertiger jaren toegevoegd, zodat de kijker nu zelf kan zien hoe veel of hoe weinig het blikveld van toen veranderd is. Deze historische fotoroute al wandelend door Oudewater volgen is beslist de moeite waard.

Bij het Toeristisch Informatie Punt Oudewater (TIP) zijn een boekje met verklarende tekst en een wandelroute langs de foto’s verkrijgbaar. Kom ook en ervaar de verwondering die de Oudewaterse fotograaf E.C. Rahms lang geleden zo mooi heeft vastgelegd.

Geveltekenroute

De traditie van geveltekens is in Oudewater nieuw leven ingeblazen. Er zijn in de afgelopen jaren maar liefst achttien moderne en zeer fraaie geveltekens op bijzondere, vaak monumentale panden aangebracht. En die zijn een rondje door Oudewater beslist wel waard.

De geveltekens zijn te vinden met behulp van het kaartje op de volgende pagina, dat ook te verkrijgen is bij TIP. En voor wie de achtergrond van de tekens wil weten, is bij het Toeristisch Informatie Punt Oudewater (TIP) in de Leeuweringerstaat een brochure te verkrijgen.

Kunstwandeling door Oudewater

Voor de liefhebber van kunst is er de kunstwandeling, die voert langs sculpturen en kunstwerken in Oudewater!

Torenbeklimming Sint Michaëlstoren

Hoewel een torenbeklimming in de strikte zin van het woord geen wandeling is, meenden we toch de bijzondere tocht naar boven als wandeling te bestempelen.

Want na deze wandeling wordt iedere beklimmer van deze vestingtoren beloond met een prachtig uitzicht.En wie er meer over wil weten kan op de speciale pagina over deze bijzondere torenbeklimming verder lezen.

Mozaïekbankenwandeling  door Oudewater

Er staan ook nog eens vijf prachtige social sofa’s of mozaïekbanken in Oudewater, waarvan een in Papekop; deze staat niet op het kaartje. Ze zijn beslist een stukje omlopen of omfietsen waard. Naast de andere prachtige routes is er dus ook de mozaïekbankenroute.

Leuke wandeling door Oudewater voor het hele gezin
Een vrolijke speurtocht door het mooie Oudewater voor kinderen waarbij ondertussen ook de volwassenen genieten van alles wat Oudewater te bieden heeft. En die speuren vast ook wel een beetje mee. Kortom: een gezellige speurtocht/gezinswandeling!

Deel dit op

Zien & Doen in Oudewater en omgeving